Dafo Vehicle lanserar EV-Garm

Ett banbrytande övervakningssystem för batterisäkerhet i elfordon 

Dafo Vehicle Fire Protection är stolta över att lansera EV-Garm, ett banbrytande system byggt på kolmonoxidsensorer speciellt utformat för elfordon under reparation, service och underhåll. EV-Garm sätter en ny standard för säkerhetsövervakning i bilverkstäder och erbjuder avgörande skydd genom att upptäcka tidiga tecken på litiumjonbatteriventilering/termisk rusning och minimera potentiella faror. 

I takt med den globala övergången till elfordon ökar behovet av avancerade säkerhetslösningar. Drivna av litiumjonbatterier, medför elfordon unika utmaningar som till exempel brandrisker, inklusive termisk rusning som kan leda till bränder, utsläpp av giftiga gaser och till och med explosioner. Traditionella brandvarningssystem upptäcker ofta dessa risker för sent. EV-Garm fyller denna kritiska lucka genom att tillhandahålla realtidsövervakning och tidig upptäckt av ventialtion, termisk rusning och brandrisk, vilket hjälper verkstäder att säkerställa personalens säkerhet och minimera stillestånd. 

Så fungerar EV-Garm 
EV-Garms sensorer är utformade för att placeras nära fordonets batteris övertrycksventil och säkerställer att tidiga tecken på ventilering från batteriet kan upptäckas. Vid batteriproblem eller fel aktiverar systemet omedelbart en hög siren, blinkande lampor och skickar meddelanden för att varna verkstadspersonal att snabbt vidta åtgärder och följa nödvändiga säkerhetsrutiner. 

Huvudfördelar med EV-Garm 

  • Minskar karantän- och stilleståndstid: Tidig upptäckt av termisk rusning gör att verkstäder kan hantera problem innan de eskalerar, vilket minimerar driftstörningar. 
  • Säkerställer en tryggare arbetsmiljö: Kontinuerlig övervakning och omedelbara varningar ger verkstadspersonal möjlighet att agera snabbt vid potentiella faror, vilket skyddar både personal och egendom. 

Tommy Carnebo, EV Risk Specialist på Dafo Vehicle, säger: "I takt med att elfordon blir allt vanligare, kan vikten av avancerade säkerhetssystem som EV-Garm inte underskattas. Detta är en produkt som är framtagen i nära samarbete med branschen, och vi är glada att kunna erbjuda en lösning som inte bara skyddar liv utan också förbättrar operationell effektivitet." 

EV-Garms innovativa, patentansökta teknik kommer att sätta en ny standard för säkerhet vid underhåll av elfordon. Systemet är enkelt att installera och använda, vilket gör det till ett oumbärligt verktyg för alla anläggningar som hanterar elfordon. 

För mer information om EV-Garm och hur det kan förbättra säkerheten i din verkstad, kontakta oss idag.